top of page

Wedstrijd DSZ Nasser

​​02/11/2013​​

 

Zaterdag was het weer zo ver. De veteranen van Krom & Stijf Millen namen het op tegen een veteranenploeg uit Nieuwerkerken, genaamd DSZ Nasser. Het verleden leert ons dat dit een erg robuuste ploeg is met veel voetballend vermogen in de gelederen.

 

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten toen Wuytens het straatje ingestuurd werd. Met zijn sterk lijf hield hij de verdediger af, die plotseling aan de noodrem moest gaan hangen. Het resultaat was een vrije trap net buiten de grote rechthoek, ideaal voor een vrije trapspecialist. Nils ging achter de bal staan en probeerde op een listige wijze spitsbroeder Peter te bereiken. Crashcar stapte echter over de bal, waardoor de bal gedevieerd werd door een Nieuwerkerkse verdediger. Pardoes belande de bal in eigen doel! Een gevleide voorsprong voor onze sterke Millerse jongen. Dit was het signaal voor de tegenstrever om onmiddellijk het gaspedaal in te duwen. Onze verdediging zag bij wijlen sterretjes en wist op den duur niet meer van welk hout pijlen maken. Na uitglijden van één van de centrale verdedigers, lag de weg open voor de Nieuwerkerkse spits om alleen op doelwachter Meesen af te stormen. Met de gelijkmaker als gevolg. Twee minuten later flaterde de verdediging opnieuw door de bal simpelweg in de voeten van de tegenstrever te tikken. 2-1 voor DSZ Nasser. De verdediging van Nasser beperkte zich tot het wegkijlen van elke aanvalsgolf die door KSM opgezet werd. Bal na bal verdwenen in het Sint-Truidense decor, wat het voetballen erg bemoeilijkte. Nog voor het rustsignaal werd het zelfs 3-1 voor de thuisploeg, toen doelman Meesen onder een afstandsschot heen dook. De boeken toe zou je zeggen! 

 

De tweede helft werd op gang gefloten en aan beide zijden zagen we veel vervangingen doorgevoerd worden. Dit bevorderde de spektakelwaarde van de wedstrijd aanzienlijk. De aanvallen van KSM werden talrijker en de jongens van Nieuwerkerken kregen veel druk te verwerken. Doch beperkte zich steeds tot het wegtrappen van alle ballen die hun richting uitkwamen. Niet enkel de wedstrijdbal werd weggetrapt, ook Nils kreeg voortdurend stampen! Keiharde duels werden uitgevochten aan de rand van de tegenstrevers zestienmetergebied. Met een vrije trap op een nog gunstigere positie dan tijdens de eerste helft. Dezelfde spits als voorheen ging achter de bal staan en trapte een gevaarlijke bal richting de gapende doelmond. De doelwachter van Nasser had alle moeite om de bal te controleren, waardoor duiveltje-uit-een-doosje AKA Renardo er was om de bal weg te tikken. De verdediging van Nieuwerkerken zag sterren en trapte de meester gewoon aan. Dit met alle gerechtelijke risico's van nadien. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt om een penalty te fluiten. Deze werd feilloos omgezet door Nils, waardoor de Millerse hoop weer opleefde. Tot dat de scheidsrechter schaamteloos in de fout ging door een onterechte penalty voor de jongens van Nasser te fluiten.

 

De eindstand werd 4-2 in het voordel van DSZ Nasser. We onthouden dat het een aangenamen voetbalpartij was met veel gebikkel. 

 

Ploegopstelling: Meesen, Hermens, Cuvelier, Coenegrachts ('65 Hauben), Andries ('35 Lecoque), Vanistendael ('35 Smeets), Dewallef ('35 Renard), Meers, Snellinx, Cosemans en Wuytens.

 

Toogploeg: Vossen, Steegen en Tewissen.

 

 

Tornooi Borgloon

​​10/08/2013​​

 

We namen deel aan het tornooi van de veteranen van Borgloon. Tegenstander van de dag was de eerste ploegvan Kanne. Het was een stralende dag, dus het seizoensbegin kon niet stuk. 

Bartje speelde voor hem op een ongewone positie, namelijk op het veld. Lag het nu aan zijn aanwezigheid op de groene mat, of het seizoensbegin, KSM startte furieus tegen Kanne V.V. Met na 2 minuten een grote kans voor Nils die net over de dwarsbalk besloten werd. Iets daarna stuurde diezelfde Nils Gert het straatje in. Alleen voor de Kannerse doelman besloot hij onbesuisd naast de doelmond. De kansen stapelden zich op en Kanne kwam niet verder dan wat steriele druk. Makkelijk werk voor onze verdedigers onder leiding van Rony & Ribbeke. Na een kwartiertje voetballen zette KSM een mooie aanval op die subliem afgwerkt werd door Gert na een kopbal over de uitgekomen doelwachter. 
De druk die KSM stelselmatig opvoerde was van een ongewoon hoog niveau. Josly, Kenny en Bartje waren het creatieve trio op het middenveld. Met hun spelinzicht en meer dan 100 jaar voetbalervaring bepaalden zij het tempo en vertrokken alle aanvallen vanuit hun voeten. Bartje zette voor na een geblokkeerde hoekschop en Nils stond moederziel alleen voor de goal. Een koud kunstje natuurlijk voor de spits met een aangeboren talent voor goals. Met deze 2-0 cijfers gingen we rusten. 
Na de koffiepauze kwamen Eddy en Teun op de groene weide in de plaats van Gert en Ribbeke. Het spelpeil zakte zienderogen, niet zozeer door de wissels maar eerder door het zelfvertrouwen van de Millenaars. Ze gingen op hun lauweren rusten en dat mondde uit in enkele doelkansjes voor de spelers van Kanne. Doelwachter Stefaan stond echter pal, mede dankzij de de dwarsligger. Lang duurde het niet voordat Kanne de aansluitingstreffer kon scoren. Waardoor de vets van Millen het gaspedaal terug steviger induwden. Dit uitte zich door stevige counters en vele missers. Zo werd Josly héél alleen voor de keeper gezet na goed voorbereidend werk van Nils, die de ganse linkerflank oprolde met zijn snelheid. Maar Josly was te verrast om nog een doelpuntje te scoren. Gert kwam terug op het veld, samen met Ribbeke om de druk terug op te voeren. Zo gezegd, zo gedaan. Na een één-twee met Rony kwam Gert alleen voor doel en wist hij zowaar zijn tweede van de namiddag binnen te prikken. Het spel van KSM werd er alleen maar beter op, maar de ego's in de ploeg (lees: Rony) wilden hetzelf forceren. Gevolg: een 3-1 overwinning van KSM tegen Kanne VV. 

 
Ploegopstelling: Meesen, Smeets, Dewallef (35' Andries), Coenegrachts, Vossen, Boosten, Hardy, Van Olmen (35' Teunkens), Meers, Snellinx, Wuytens.

 

Toogploeg: Hauben, Steegen, Vossen, Penninger, Cuvelier, Tewissen, Vanistendael. 

 

 

KSM on tour: Gruissan 2013

Midden juni was het weer zo ver. Een buitenlandse reis voor de veteranen van KSM. Ditmaal gingen we voor de derde keer in 5 jaar naar het zuiden van Frankrijk. Het landelijke Gruissan stond op het programma.

Het vertrek stond gepland op vrijdagmorgen omstreeks 6u30. Dit wilde zeggen dat we met z'n allen om vier uur dienden te verzamelen aan het zwembad van Millen. De ene al wat meer uitgeslapen als de andere verscheen in de ochtendzon en we waren klaar voor weer een boeiende buitenlandse trip. Met 25 leden was onze groep erg groot en gevarieerd. De jongste was 26 jaar en de oudste 80 jaar!

 

 

 

 

Het hoofddoel van deze trip was het tornooi van de plaatselijke voetbalploeg. Maar toch vonden we de tijd om cultuur op te snuiven in de oude stad van Carcassonne. Gezellige winkeltjes, nauwe straten, boze nonnen, kleine kanonnen, en een rustiek terras. Voor iedereen wat wils... 

Op vrijdag speelden we de openings-wedstrijd tegen de ploeg uit Gruissan zelf. Onze voetballers hadden duidelijk nog last van de jetlag en de brandende zon, want ze gingen schammteloos kopje onder met over-duidelijke 13-3 cijfers! Nogthans was de nederlaag op voor-hand voorspeld door onze eigen madame Soleil aka Charel Steegen.  

Er werd traditiegetrouw massa's gedronken, lekker gegeten, weinig geslapen en veel plezier gemaakt. De avonden werden uitgerokken tot ver in de voormiddag en de dagen tot het holst van de nacht. Tijdens het tornooi zelf waren we ook weer van de partij, ditmaal als toeristen. Dit lag ons duidelijk véél beter, aangezien we er zelfs een beker voor kregen. Tijdens onze laatste avond in Frankrijk werden we getrakteerd op een heus diner en een geweldige party. De vermoeidheid begon bij velen zijn tol te wegen, maar echte karaktermannen gaan door. Tot ze bij het huisvuil gezet worden..

Het was een weekend om nooit te vergeten, met een uitzonderlijke groep KSM'ers. Ondanks de grote verschillen in leeftijd en Body Mass Index (BMI) plakt de mayonaise wonderwel! Op naar de volgende trip..

Tornooi Rio Boys Uikhoven 
​08/06/2013​

​Nu dat de Belgische zon zich wat meer laat zien, worden we ook meer en meer uitgenodigd om deel te nemen aan andere tornooitjes. Ook zo voor het tornooi van de Rio Boys in Uikhoven, dichtbij de Nederlandse grens. De zon scheen volop, het bier was gekoeld en de wagens van KSM-leden waren gevuld..

De wedstrijd werd op gang gefloten en meteen voelden de KSM'ers dat ze de overwinning niet op een presenteerblaadje gingen krijgen. Onze tegenstrever was sneller en vooral steviger dan onze ploeg. Hoe zeer onze supporters zich de keel schor riepen, we kregen de tegenstander niet onder de knoet. Willy liep zich de "ziel" uit zijn lijf en Kim liep écht rond op het middenveld. De tegenstrever monopoliseerde de bal en speelde de bal simpel rond. Doch geraakten ze niet zomaar aan ons doel. Onze verdedigers hielden hen met man en macht tegen. Na 20 minuten brak de veer in de verdediging van KSM en kregen we de eerste treffer tegen. We kregen de bal maar niet naar voren, ook al hadden we de helling van het speelveld aan onze zijde. De hitte in combinatie met de gewoonlijke "zware-avond-van-tevoren" beperkte ons in  ons spel. Niet lang na de eerste goal, scoorden zij nog een tweede keer. Hoog tijd om af te fluiten vond de scheidsrechter. En zo geschiedde ook.. 

De tweede helft werd op gang gefloten na een korte intermezzo en de vet's van KSM ontwaakten precies uit hun winterslaap. Aanvalsgolf na aanvalsgolf volgde elkaar op, maar echt doelgericht gevaar ontwikkelde zich niet. De tegenstrever begon vele fouten te begaan omdat het spitsenduo van KSM zich slim begon vrij te spelen. Het bleef echter een amicale wedstrijd en de Millerse spitsen konden ermee lachen. Na alweer een vuile tackel, volgde een vrije trap op ruim 25 meter van de tegenstrevers doelmond. Nils ging traditiegetrouw achter de bal staan en trapte uit de losse voet pal op de kruising. Een waar pareltje werd hem ontnomen door God! Via een zeldzame uitbraak van de tegestrever ging de verdediging - die meer aan aanvallen dacht - in de fout. De 3-0 stond op het bord. Onder leiding van een onverzettelijke Kimbo en een paracommando-achtige Cuv vond KSM zijn derde adem en bleef de druk zich opstapelen. Weer een vrije trap en Nils ging weer achter de bal staan, totdat Kimbo zich kwam bemoeien. Zoals het vaker gebeurt, gaat de derde hond er dan mee heen. In dit geval was de spreekwoordelijke derde hond Cuv of in zijn hondennaam Cuffie.. Hij trapte erg zwak in de muur, maar de bal bereikte toch de meester. Die schampte de bal en de bal caprioleerde in doel. KSM had zijn eerredder dan toch eindelijk. Lang zou de euforie niet duren, want na twee verdedigende flatertjes stond de eindstand vast: 5-1 in het nadeel van de veteranen van Krom & Stijf.. 

Na de wedstrijd deden we waar we het beste in zijn, namelijk de keet sluiten. Tot ruim acht uur bleven enkelingen onder leiding van Charel Steegen hangen aan de toog en zagen we hoe de jongens van Rio de boel opruimden. Kerstmis liet zich ook van zijn beste kant zien door de micro te stelen en luidkeels het op een zingen te zetten. Ploegopstelling: Lehane, Smeets, Dewallef, Cuvelier, Noelmans, Hauben W., Andries, Snellinx, Renard, Wuytens, onbekende jongen. Toogploeg: Hauben L., Steegen, Vossen, Rutten G. Quote van het weekend: "Kim & Nils, jullie zijn allebei deurmattten.. Terwijl ik, ik ben een echte pispaal.." also sprach Willy HaubenWeekendconclusie: De Rode Duivels spelen niet beter dan ons, maar ze winnen wel!​​Tornooi Beekse Boys 

01/06/2013​                                                                                                  

Zoals het een jaarlijkse gewoonte geworden is voor de veteranen van KSM, trokken we erop uit richting Nederland om deel te nemen aan het tornooi van de Beekse Boys..Met 2 volgeladen busjes vertrokken we vanuit Millen richting Nederland. Charel en Jantje zorgden voor het ontbijt met lekkere boterhammen met spek & ei. Tijdens de rit ontwaakten Luc & Bjorn rustig maar zeker van hun kater. Aangekomen bij de Beekse Boys, moesten we bijna onmiddellijk de groene wei op. Hier zorgden we voor een verrassing van formaat door te winnen. Het zag er positief uit nadat we de tweede wedstrijd met een scoreloos gelijkspel eindigde, maar ons geluk was opgebruikt. De drie laatste wedstrijden waren de KSM'ers moe gestreden! De tol van de vele rustpauzes was te zwaar om dragen. Na de wedstrijden volgde veel plezier en de jongens van KSM excelleerden zoals altijd aan de toog. Met zelf meegebrachte Jupiler-glazen, waren we nog geen partij voor onze noorderburen! De rit naar Millen zorgde nog voor de nodige verwarring, toen chauffeur Kimbo opeens een bordje zag met Monchengladbach erop. Maar dankzij de GPS vonden we onze weg naar Millen toch!! Een geslaagde uitstap en een excellent tornooi. Proficiat Ferry en co!!

MVP: Hauben Luc

Ploegopstelling: Lehane, Dewallef, Wuytens, Snellinx, Coenegrachts, Teunkens, Onclin, Penninger, Collignon, Andries, Jodogne, Meers, Vanistendael, Hauben en Stulens. 

Toogploeg: Tewissen, Steegen, Vossen, Nijs, Hauben (Ingrid & Luc), Rutten (Gilbert & Danny), Theunissen, Lecoque en kleine Meers & kleine Teun!

Weekendconclusie: Geef de witte KSM-polo nooit weg!

 

​​KSM - FC Olympia                                KSM - Apollo Gellik 

24/05/2013​                                                                                                   25/05/2013Voor het tweede weekend op rij hadden de veteranen van KSM twee partijen op het programma staan. De ene partij vond plaats in 's Herenelderen en de andere vond plaats in Nederlands Eijsden. Uw verslaggever was weer ter plekke om u op de hoogte te houden van de avonturen van de veteranen van Krom & Stijf Millen.Na een paar jaar “geen tornooi”, waren de mannen van KWB Sint Lutgarde nog eens in actie geschoten en stond er weer een voetbaltreffen op het programma. Onze ingeplande tegenstander op het tornooi in 's Herenelderen was niet min. We speelden namelijk tegen “ de chauffe" uit Tongeren. De echte naam is blijkbaar FC Olympia. Voor diegene die dit niet weten, deze jongens spelen in de Bedrijfsbond en bestaan vooral uit Tongerse, euhm, spelers. Zij zijn goed getraind, gel in het haar, wat tattoo’s en beschikken dus over véél meer conditie dan wij veteranen. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: we lagen continu onder en slikten in de laatste minuut 1 goaltje via een afgeweken bal. Het is nodeloos om te zeggen dat de jongens van Tongeren gefrustreerd waren omwille van ons verdedigend talent. De derde helft haalde we echter binnen door ons onverzettelijk doorzettingsvermogen aan de toog. Wij speelden echt op Champions League niveau, terwijl de tegenstand op provinciaal niveau acteerde. Nadat de kantine gesloten werd door de leden van KSM, waren nog niet alle dorstigen gelaafd. Er trok zelfs een kleine delegatie KSM'ers  - onder leiding van nightmonster Cuv - nog naar de Military in Berg om hun conditie aan de toog nog verder aan te scherpen! Willy zorgde voor de gratis kaarten (via Jos Onclin) en eenmaal binnen konden we constateren dat er meer ezels dan paarden rondliepen. Ju-poejke-Ju!!! Dank ook nog aan Max en Benoit,... onze Waalse back-up in tijden van nood! Merci les gars!!!


MVP: Boosten Josly

Ploegopstelling: Meesen, Hermens, Boosten, Snellinx, Bentivoglio, Van Olmen, Reynders, Wuytens ('20 Jodogne), Teunkens ('15  Dewallef), Vanistendael, Collignon ('35 Grauwen)

Spreuk van de week: “De’r staat een paard in de gang Cuv”

 


De volgende dag ging het dan richting Hollands Eijsden voor de Nederlandse versie van onze Happening. Geen 172 teams , maar wel een kleine 18. Ook leuk natuurlijk. Alles is er dus een beetje kleiner dan bij ons: dus ook de bierglazen. Alleen al dat feit zorgde voor wat fustratie bij de KSM’ers! Als je dan ook nog naar den Hollander moet om tegen Gellik te spelen, dan is het al niet meer zo fijn hé! Soit, een fijne match met veldoverwicht voor KSM gedurende de volle 70 minuten, maar hélaas ook geen echte kansen op doel. Dus weinig wedstrijdverslag. Na de match dan de kleine pintjes (vaasjes), en ook hier geen tegenstand. Gellik was al lang naar huis toen Bartje riep: Rap, nog ene, de lèste!” Vervolgens nog naar het zwembad voor een kleine nabespreking en nadien nog naar de Edelweiss voor de CL-finale. Hier leerde Noord-Limburger Gertje Van Olmen de geneugten kennen van het Zuid-Limburgse drinken. Gevolg: hoopjes smurrie a casa Meesen!!

MVP:
Ribbeke en Bart


Ploegopstelling: Cuvelier, Teunkes, Smeets, Renard, Snellinx, Andries, Meers, Dewallef, Collignon, Hermens, VanistendaelWeekendconclusie: Drink met mate!! 

​​KSM - Veteranen Genoels & Mummerke                 Waalse ploeg - KSM 

17/05/2013​                                                                                                                                18/05/2013


Dit weekend stonden de veteranen van KSM tweemaal aan de aftrap. De eerste wedstrijd werd gespeeld op het tornooi van Hedera Millen, op de Elderenweg. De tweede wedstrijd ging door in het Franstalig landgedeelte van België, meer bepaald in Saive, net langs of achter Luik..Tegenstander van KSM op vrijdag waren de jongens van Veteranen Genoelselderen-Membruggen, onder leiding van de heer Ferdy Bollen. De leden van Krom & Stijf traden aan met 11 spelers en géén wisselspelers. Over de partij kunnen we snel zijn, het was een draak van een wedstrijd die de vet’s van Mummerke & Genoels altijd dienden te winnen. Ware het niet dat KSM op één van hun zeldzame uitbraken op het eind van de wedstrijd de 1-1 tegen de netten prikte. Aangever van het doelpunt: Kerstmis de zachtaardige kooivechter. Doelpuntenmaker van dienst: ondergetekende Nils Wuytens.


Zaterdag speelden we tegen een Waalse ploeg op een gezellig tornooitje in het Luikse Saive. De zon scheen, het kunstgrasveld lag er zalig bij en het bier voor de wedstrijd proefde hemels! Op speciale vraag van Frédéric Collignon (Waalse DDT) kwamen we, zagen we en overwonnen we. De Waalse tegenstander speelde vlot combinatievoetbal, maar was geen tegenstand voor het jong geweld ( ;-) Robin ) van KSM. Onder leiding van een ontketende Benoit & Nils maakten KSM 2 doelpunten in de eerste helft. Die trouwens 48 min lang duurde!!! Benoit zette bij het eerste doelpunt voor vanop 35 meter en Nils kopte de bal staalhard binnen voorbij een verbouwereerde Waalse goalie. Enkele minuten later was het andersom. Op aangeven van Nils trapte Benoit de bal in doel. Voor diegene die Benoit niet kennen, dat is die vriendelijke Waalse jongen die héél goed Nederlands spreekt en die bijna zoveel drinkt als een lid van KSM. De verdediging van KSM kreeg het met momenten zwaar, maar onder leiding van de helikopterpiloten Teun & Cuv (olijk duo trouwens) weerden ze elke aanvalsgolf stijlvol af. De tekenen van verderf in het spel bij KSM kwamen tot uiting door de vele kansen die de aanvalslinie begon te missen. Nils kreeg het klaar om alle kansen vakkundig de nek om te wringen doordat hij medespits Kristof het scoren wilde belemmeren.

In de tweede helft (die weer té lang duurde) scoorde KSM nog tweemaal, wéér op aangeven van Nils. Eénmaal omzeilde Kristof de doelman na een magistrale voorzet van ondergetekende en Kimbo maakte ook nog eentje. Het zou oneerlijk zijn om iemand anders dan mezelf als MVP aan te duiden, maar toch doe ik het. Cuv was de beste verdediger en hij heeft KSM het langst vertegenwoordigd in de kantine na afloop. Iedereen was al rond 22u naar huis, terwijl Cuv lekker verbroederde met onze Waalse vrienden!

Chapeau Cuv, sterke derde helft! Wij zijn trots..

​​KSM - Veteranen Oud Waterschei

14/04/2013​


Traditiegetrouw hadden we weer meer dan 20 spelers voor een wedstrijd op zondagochtend. Blijkbaar kunnen de Millerse veteranen goed hun bed uit op zondag!? Ondanks het feit dat de dag ervoor al aardig werd gewerkt en gediscussieerd over de komende happening. We namen het op tegen de veteranen van Oud-Waterschei. De vorige wedstrijd werd nipt verloren dankzij onze twee backs van toen, Eddy & Jo. We waren benieuwd wie er vandaag één in ging trappen voor de tegenpartij..Na een heuse zoektocht naar opwarmingsballen (en dan te bedenken dat er een kleine 20 liggen in Charel zijn kelder) gaf Urbain het fluitsignaal om de wedstrijd te laten starten. KSM had het meeste balbezit en zette goed druk naar voren vanuit alle linies. De jongens van Waterschei konden sporadisch tegen prikken dankzij de ruimte in de rug van de thuisploeg. De secure doelman en de ervaren verdediging van KSM gaf echter geen krimp. Het was zelfs KSM dat op voorsprong geschoten werd door spits Nils. Na een slechte terugspeelbal, lag hij als een panter op de loer, en trapte hij de bal voorbij de verbouwereerde doelman. 1-0 voor KSM en het zag er goed uit. Via een aanval van Waterschei kwamen zij ook eens aan onze goal. Wat volgde, was een serie van hoekschoppen, waar dat zij weinig tot geen doelkansen uit konden puren. Na een kleine 20 minuten trapte Nils niet op de bal, maar op zijn adem en moest hij noodgedwongen naar de kant. Nochtans speelde hij niet slecht en werd hem een loepzuivere penalty geweigerd! De wedstrijd kantelde plotseling en de jongens van Waterschei drongen aan. De voorzetten stapelden zich op en toen gebeurde het... Linksback Marc Smeets, trouwens een échte routinier, trapte de bal met enorm veel effect achter zijn eigen doellijn. “Een slechte bril” was zijn uitleg na afloop. De gelijke cijfers stonden op het bord en Urbain redde KSM voor meer ongeluk door voor de rust te fluiten.

Tijdens de koffie wisselde coach Bartje maar liefst 4 spelers, hopend op de goede afloop!
Urbain floot het tweede luik van de wedstrijd op gang en al meteen namen de jongens van Midden-Limburg de Zuid-Limburgers bij de keel. Aanvalsgolf na aanvalsgolf stapelde zich op en de jongens van Millen kreunden, maar kraakten niet. Zelf counterde KSM er duchtig op los en plotseling viel er een treffer uit de lucht. Het was Fré Collignon die de buitenspelval mooi omzeilde en op snelheid van aan de middenstip alleen erop uittrok. Oog in oog met de doelwachter, aarzelde hij niet en maakte hij het mooi af! KSM stond gevlijd terug op voorsprong en moest nu eigenlijk aan consolideren denken. Maar coach Bartje zag het zo niet zitten. Hij gooide opnieuw Kris & Nils in de strijd voor een moegestreden Cuv & Marc. Deze tactiek bracht geen vruchten af, maar wel tegendoelpunten. Na een corner kreeg de Krom & Stijf verdediging de bal niet weg en trapte ze met een gelukje de bal in doel. De gelijke cijfers stonden weer op het bord en het zag er niet rooskleurig uit voor onze Millerse vets. Hoe zeer de thuisfans - onder leiding van Kerstmis de Kooivechter - ook supporterden, de jongens van Oud-Waterschei lukten toch nog het ultieme doelpunt. Urbain behoedde onze voor een afstraffing en floot voor het einde van de partij. Dus weer geen geluk voor KSM en opnieuw de boot in! En ook geen geluk voor de spelers, want na afloop bleek het warme water zoek. Restte er enkel nog het weliswaar dure, maar koude water van de kraan!
De warme hapjes na afloop waren dan weer wel een pluspunt!

Ploegopstelling: Erdbruggen, Hermens (35' Noelmans), Onclin (35' Cuvelier), America (35' Boosten), Andries (35' Smeets), Dewallef (35' Van Olmen), Meers, Snellinx, Noben, Wuytens 

MVP: Kristof Renard omdat hij uitblonk in zijn afwezigheid

Beste ref: Urbain, ondanks het niet fluiten van een overduidelijke penalty

Toogploeg: Freddy Lecoque, Willy Hauben, Charel Steegen, Kerstmis de Kooivechter, Kristof Teunkens, Pa van Tom Erdbruggen, Crashcar Pééé.

 

Weekendconclusie: Nooit vechten met iemand die in een auto zit!!!FC Lillonia - KSM

29/03/2013​Na een lange rit van 43 kilometer, kwamen we aan in Houthalen-Helchteren. Meer bepaald in de deelgemeente Lillo! We speelden daar tegen FC Lillonia, een geweldig goed voetballende ploeg. Denk maar aan de 0-4 nederlaag van november. KSM was nergens tegen hen en we werden zwaar overrompeld, vooral langs de flanken. Dit gegeven zorgde voor vele afzeggingen, waaronder Josly, Gert, Stefan, ... Ondanks de fel gehavende ploeg, was trainer Bartje zeker van zijn zaak! Een nieuwe trainer, dus ook nieuwe wetten. De ploeg werd helemaal overhoop gegooid, alles om de flanken dicht te houden. 

De wedstrijd werd op gang gefloten door de scheidsrechter en FC Lillonia greep de spelers van KSM figuurlijk bij de keel. Ze kwamen letterlijk van overal en lieten geen spaander heel van de Millerse veteranen. Het was werkelijk dweilen met de kraan open, water naar de zee brengen en ga zo maar door. Eddy Andries had een klein vliegmachien tegenover zich staan, maar wist het door zijn uitstekend positiespel toch goed op te vangen. Ondanks de vele aanvallen en de stevige druk van de midden-Limburgers, wist KSM zich staande te houden. gelegenheidsdoelman Steve fungeerde ook als laatste man en haalde meer dan eens de angel uit de aanval of de hete kool uit het vuur,... De scheidsrechter zag dat de uitploeg niet ging plooien en besloot zijn ploegje een handje te helpen. Uit een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap (aangezien hij onrechtstreeks getrapt diende te worden), scoorden de jongens van Lillo. Iedereen verbouwereerd bij KSM en de ref kreeg een spervuur aan verwijten over zich heen. Doch telde de goal en kon KSM de achtervolging inzetten. Noël Vanistendael - Kerstmis voor de vrienden - wilde zijn ploeg op sleeptouw nemen EN HOE hij dat deed. Na een geweldige rush van alwéér Kurt Noben, zorgde Kerstmis voor de gelijkmaker. Hij spurtte het ganse veld over om de bal beheerst voorbij de doelwachter van Lillo te trappen. Opgepept van vreugde, sprong hij in het rond als een jonge deerne. Hij leek wel deel te nemen aan "So You Think You Can Dance"!! De ref besloot voor de rust te fluiten en deed dit ook. Met een gevlijd gelijkspel trok KSM richting de rustbank. Renard warmde zich op en ging (kicker-champione) Andries vervangen. 

Met een vernieuwde spirit en energie trok KSM hard van leer tegen de Lilloniërs in het begin van de tweede helft. Ze werden zowaar ver op hun eigen helft terug gedrukt. Ze kwamen er enkel sporadisch uit via de counter, maar dit konden de KSM'ers wel verteren. Alweer zag de scheidsrechter dat zijn ploeg ging verliezen, dus besloot hij een penalty te fluiten na een flagrante duik van een middenvelder van Lillo. Weer beklag en gezeur van KSM-zijde, maar toch trapte ze de strafschop feilloos binnen! Het signaal voor Kurt om zijn duivels te ontbinden. Op een no-look-pass van good-old Stulens, liep Kurtie Kurt Kurt diep en ronde hij de aanval perfect af. En een gelijkspel was weer een feit. De aanvallen langs beide zijden volgde elkaar in een sneltempo op. De duels werden grimmiger en het getier van sommigen (Ribbekeuh?) oversteeg het fluitsignaal. De ref werd het beu en sprak Marc en Ronny aan. Hij maande hen aan tot rust en respect voor de tegenstander en de scheidsrechter. Toch liet deze scheids zich weer van zijn beste zijde zien. Na een zware fout op Kimbo, trof de spits van FC Lillonia raak. En dit in de allerlaatste minuut. De potjes kookten over, maar er vielen geen gewonden! 

We moeten toch concluderen dat winnen of zelfs gelijkspelen tegen deze jongens hoog gegrepen was en dat de thuisploeg een maat te sterk was voor ons. We hadden een toffe wedstrijd achter de rug en in de derde helft werden de gemoederen bedaart met een lekker pintje bier en een gezellige babbel!

 

Ploegopstelling: Herreweghe, Hermens, Coenegrachts, Wuytens, Andries ('35 Renard), Dewallef, Jodogne ('35 Stulens), Snellinx, Meers, Vanistendael, NobenMVP: De scheidsrechterRef van de match: Urbain langs de kant van het veldToogploeg: Steegen, Vossen, Hauben, Hardy, Onclin, Tewissen en natuurlijk ook de dames. Conclusie: We moeten niet klagen over onze huisarbiter Urbain!!

 

Veteranen Piringen - KSM

22/03/2013​Weer een weekend achter de rug en dus ook weer een wedstrijd van Krom & Stijf. We namen het op tegen de veteranen van Piringen op het kunstgrasveld ’t Klein Veldje te Tongeren. Met slechts 12 spelers en een kleine toogploeg stonden we aan de aftrap tegen de Piringenaren.
Een speler van Piringen stond aan de aftrap als scheidsrechter en floot de wedstrijd op gang. De veteranen van KSM stonden vrijwel onmiddellijk onder druk tegen de Tongenaren. Ze kwamen snel langs de flanken en combineerden vlotjes. Na een mistasten van de Millerse defensie kon spits van de tegenstrever alleen op gelegenheidsdoelman Nils afgaan en hij scoorde de eerste van de avond. KSM was niet aangeslagen, want onmiddellijk na de daaropvolgende aftrap, scoorde Gert Van Olmen na een knappe dribbel en combinatie van Kurt Noben. De wedstrijd verliep nadien meer gematigd, met kansen voor beide teams. De eerste helft kabbelde verder tot dat de scheidsrechter floot om te gaan rusten.
Na een pauze van enkele minuten langs de zijlijn stonden beide ploegen weer tegenover elkaar. Ditmaal waren de Millerse vets wel onmiddellijk wakker en scoorde Kurt tweemaal kort na mekaar. Hij was een ware kwelduivel voor de Tongerse verdediging en samen met Gert, speelde hij de tegenstrever van het kastje naar de muur. De Tongenaren konden enkel dreigen met enkele vluchtige afstandsschoten, geen probleem voor de tweede gelegenheidsdoelman Dominique Grauwen. Kim deed wat de Tongenaren niet konden en dat was scoren vanop afstand. Alhoewel het gezegd dient te worden dat de doelman van Piringen in een put stond en daardoor de bal door zijn handen liet lopen. Met het einde in zicht, werd de wedstrijd bitsiger. Er gebeurden veel meer overtredingen met een strafschop tot gevolg. Het was DDT die na een flagrante handsbal in de zestien, toch zijn onschuld probeerde staande te houden, maar tevergeefs. De bal ging op de stip en de wedstrijd kreeg terug wat meer animo. Vrijwel onmiddellijk na de strafschop – die er trouwens vlotjes ingeschoten werd – scoorden de Tongenaren opnieuw. Ditmaal na een heerlijke één-twee en een dito trap richting linkerbovenhoek. Grauwen kon er alleen maar naar kijken en sprak de befaamde woorden: “dat lukt hem maar ene keer hoor!”. De thuisploeg leek aan een onwaarschijnlijke remonte bezig, maar Koen – hij wéér – scoorde na een snelle counter en zette KSM op rozen. De overwinning was een feit en in tegenstelling tot de Rode Duivels, was de partij wel aangenaam om te kijken!!!Ploegopstelling: Wuytens, Daerden, Grauwen, Boosten (20’ Jodogne), Coenegrachts, Hermens, Vanistendael, Snellinx, Dewallef, Van Olmen, Noben.Toogploeg: Urbain Peeters, Philip Dekkers, Willy & Anita Hauben, Eddy & Heidi  B-Post.MVP: Kurt NobenConclusie: @ BARTJE HARDY >>> Als ge uw lichaam verzorgt, kunt ge blijkbaar na de 40 toch nog sporten.. Trek maar lessen uit Kurt zijn prestatie!

 

DSZ Nasser - KSM

16/03/2013​Afgelopen zaterdag namen onze jongens het op tegen de veteranen van DSZ Nasser. Bartje had een spierblessure opgelopen aan de toog en was dus enkel van de partij en nam geen deel aan de partij! Aan de andere kant konden we wel rekenen op een terugkeer van Gert Van Olmen en - eindelijk terug "meester" - Renard, die vorig week-end met scoutingsopdracht naar Nou Camp vertrokken was..

De aftrap werd gegeven door grijze duif Urbain, en de wedstrijd begon meteen goed voor KSM. We versierden verschillende kansen en dwongen de jongens van Nasser op hun eigen speelhelft terug. Voorzet na actie en schot na kans, maar de aanvallers van KSM kregen de bal niet in het doel. MVP Vossen liet het ook deze keer afweten, en deed ons bij momenten denken aan Kerstmis Vanistendael. De vrolijke veteranen van DSZ counteren met momenten hevig, maar de verdediging hield goed stand. Nieuwkomer en vervanger van Meesen, Tom Erdbruggen deed het goed bij zijn debuut in het doel van KSM. Hij was baas in de grote rechthoek en liet zich goed horen bij afvallende ballen. Kenny liep weer rond het veld als een Duracell-konijn: onstopbaar, onvermoeidbaar, onhoudbaar! Na een twintigtal minuten verliet de doelman van DSZ zijn doel en Kenny scoorde met een schot vanop 25 meter in de lege doelmond. De eerste helft ging voort op zijn elan en Nils begon te mekkeren op scheidsrechter en tegenstrever, tot ergernis van vriend en vijand! Urbanus de eerste, habebus papem van KSM, vond het welletjes geweest en floot voor de pauze.
De tweede helft bracht de terugkeer van de verloren zoon Kristof Renard AKA "working man". Dit onder luid gejuich van de toogploeg van KSM, die ook tijdens de tweede helft bleef kijken. Normaal vertrekken ze dan met zijn allen naar de toog om zichzelf te bezatten, maar dit keer niet!

DSZ Nasser ging vanaf het begin van de tweede helft pronto op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in een steriele druk, maar echte kansen kregen ze niet bij mekaar gevoetbald. Het waren de voetballers van KSM daarentegen die de beste kansen versierden op de counter. Na een prachtig samenspel tussen Kim, Kerstmis, Kristof en Kenny (in Sanctus quattuor van KSM) besloot Kim in doel en had de thuisploeg de voorsprong eindelijk vergroot. De tegenstrever uit de Sint-Truidense contreien kon dit niet smaken en nu begonnen zij op hun beurt te mekkeren. Urbanus was kop van jut en kreeg allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. De wijze man van de tumulus van Millen trok het zich niet aan en floot onverstoorbaar verder. De Millerse defensie groef zich verder in om de voorsprong vast te houden, tot dat er toch een goal viel. Groentje Tom was geklopt, na geharrewar voor het doel. De aanvallers van KSM werden verdedigers om koste wat kost de overwinning binnen te halen. En hoe zeer DSZ ook op de deur bonkte, we hielden ze buiten en knoopten weer aan met onze overwinningsreeks van 2013. 2-1 in het voordeel van de veteranen van Krom & Stijf...

 

Ploegopstelling: Erdbruggen, Coenegrachts, Dewallef ('35 Hermes), Boosten, Andries, Snellinx, Van Olmen, Meers, Vanistendael, Wuytens, Vossen ('35 Renard)MVP'en: Josly Boosten & Marc Coenegrachts

Ref van de match: Urbanus de eersteToogploeg: Steegen, Vossen, Hauben, Hardy, Lehane. Conclusie: "salutem Tortuosum et Rigentem Veteranos Millen"

 

Veteranen Polonia - KSM

09/03/2013​Wedstrijd op zaterdag mét Rony Vossen, die al enkele weken in bloedvorm verkeert, en zonder meester Renard. Het stond dus in de sterren geschreven dat er een mooie overwinning op ons stond te wachten. Niets was minder waar, hieronder leest u waarom...

De jongens van KSM kwamen traditiegetrouw net op tijd het speelveld opgelopen om het op te nemen tegen de veteranen van Polonia. Een toffe ploeg uit de Maaskant. De referee floot de wedstrijd op gang en KSM moest onmiddellijk het onderspit delven. De aanval trok op niets, nog thans niet de minsten die er speelden. Het middenveld sloot niet aan en de verdediging kreeg dus aanvalsgolf na aanvalsgolf te verduren. Elke bal naar voren van KSM werd afgevlagd door de man met de fluit. En de jongens van Polonia profiteerde optimaal door gericht te counteren. De verdediging, onder leiding van Ribbeke, hield stand tot het noodlot toesloeg. Vanuit een flagrante buitenspelpositie kon hun snelle spits toeslaan. De ref kneep een oogje dicht en kreeg terecht veel commentaar over zich uit. Het bleef gedurende lange tijd 1-0, tot dat Koen (de natuurlijke opvolger van Bartje) de bal in één tijd op de slof nam. De bal verdween achter de doelman en in de linkerkruising. De toeschouwers vonden het spectaculair, vooral omdat Koen met z'n ogen dicht tegen het leer trapte!! KSM was nu vertrokken en ging vlot aanvallen. Rony mistte een veelvoud aan kansen en werd er zowaar moedeloos van. De scheidsrechter wilde hem uit zijn lijden verlossen en floot voor de rust.

In de kleedkamer heerste een gevoel van ongeloof, omdat we meestal véél minder kansen nodig hebben en nu wil de bal er écht niet in. Rony beloofde plechtig om niet meer te drinken de avond voor de wedstrijd en Kenny ging nog meer lopen.

De tweede helft werd op gang gefloten door de Maasmechelse scheidsrechter.  Onder leiding van Bartje en Kenny vonden de KSM'ers vlotter de weg naar het doel. Rony deed wat er van hem verwacht werd en scoorde op aangeven van Bart. Terwijl Nils ook zijn doelpuntje mee graaide op een sublieme pas van Marc Smeets. Deze comfortabele voorsprong werd vrijwel onmiddellijk van de tafel geveegd door de tegenpartij. Zij scoorden na geklungel in de kleine backlijn en na een vrije trap kwamen ze zelfs op gelijke hoogte. De moed zonk ons in de schoenen en er werd niet meer vrank en vrij gevoetbald. Iedereen waande zich even spits en daar maakte Polonia zichtbaar gebruik van door vlot te counteren. De spreekwoordelijke deksel kregen we op de neus toen de tegenpartij tweemaal wist te scoren. Het spelpeil werd chaotisch en niet te overzien. Uit de kluts kon Bartje nog milderen. Maar de eindbalans was in het voordeel van de veteranen uit Maasmechelen. Eindstand: 5-4 na een spektakelwedstrijd. Ploegopstelling: Meesen, Cuvelier, Coenegrachts ('35 Hardy), Smeets, Lehane, Meers, Vossen, Snellinx, Vanistendael (35' Dewallef), Wuytens, Onclin.Pineut van de wedstrijd: Rony Vossen

Pineut van het weekend: Charel SteegenToogploeg: Steegen, Vossen, Hauben, Andries, Rutten, Peters. 

Conclusie: Altijd de remorque beveiligen als je hem ergens achterlaat.

 

Veteranen Zwartberg - KSM

01/03/2013​Op de eerste dag van de maand maart trokken onze jongens van KSM weer de wei in. Ditmaal tegen de jongens van Zwartberg! Zou de overwinningsreeks van KSM verder gezet worden? U leest het hier eerst...
Op papier hadden we weer veel spelers om uit te kiezen, maar in werkelijkheid stonden we aan de aftrap met slechts 2 wisselspelers. Kim Snellinx was ziek geworden, maar kon toch supporteren en een pintje drinken. Als dat niet van doorzettingsvermogen getuigt. De wedstrijd werd op gang gefloten door een jongere scheidsrechter uit het Genkse. KSM startte zwak en de de veteranen van Zwartberg profiteerde optimaal. Het middenveld overheerste zij volledig, de aanval werd lamgelegd en de verdediging werd constant op de korrel genomen. Na enkele gevaarlijke counters van de Zwartbergse ploeg was het raak. De rechterflank rolde iedereen en alles op en besloot overhoeks in het doel. 1-0 en de KSM'ers op en naast het veld begonnen te morren. Met als gevolg een nog slechter spelende ploeg uit Millen. Trainer Boosten vond het welletjes geweest en liet (jong buske) Rony Vossen naar het middenveld doorschuiven. Deze tactische ingreep wierp onmiddellijk vruchten af. Rony liep dat het geen naam had, samen met Kenny het Genkse middenveld plat. Onder leiding van hem drukte ze onze tegenstrever naar achteren en het duurde niet lang vooraleer hij scoorde. Een beauty na een slalom doorheen 5 verdedigers. Rony zelf bleef erg kalm na zijn treffer en geen onverstoord door op het elan. Met spelmaker Bartje (terug uit blessure zullen we maar zeggen) achter de lopende jongens, ging KSM door als een stoomtrein. Het duurde dan ook niet lang vooraleer Speedy Kurt de tweede treffer tegen de netten trapte. Gelegenheidsdoelman Nils ranselde een volley uit zijn kist en behoedde Zwartberg van de gelijkmaker. De jonge ref vond het welletjes en zo kon KSM gaan rusten met een kleine voorsprong.
De tweede helft werd gekenmerkt door een niet te stuiten aanvalsdrang van KSM. Koen Dewallef zette Rony geniaal voor de keeper en Rony deed wat we van hem verwachten: scoren!!! Genk daarentegen was steeds gevaarlijk op de counter met een ervaren rechtsvoor. Hij dook te pas en te onpas op in de rug van de defensie, maar de verdediging (doelman incluis) stond pal. Kurt liet ook nog eens van zich horen met een geweldige lob en de spits (wiens naam we niet noemen) scoorden ook nog! Daar tegenover stond dat Genk razend gevaarlijk counterde en er ook nog twee tegen de netten prikten. Het viel wel op hoe kal en zelfzeker Koen inviel in de tweede helft. Hij is werkelijk een waardige vervanger voor de fragiele Bart. Hardy ligt namelijk meer in de lappenmand (lees: aan de toog) dan op het veld. terwijl Dewallef als een tomeloze krijger er steeds voor gaat. Eindstand: 3-5 in het voordeel van KSM.

Ploegopstelling: Wuytens, Hermens, Vossen, Onclin (35' Grauwen), Andries (35' Daerden), Boosten, Hardy (35'Dewallef), Meers, Noben, Vanistendael, Renard.MVP: Rony VossenWeekendconclusie: Hopelijk is Kimbo volgende week ook nog ziek!

 

BJ Maasmechelen - KSM

16/02/2013​Met 14 spelers en wat voetvolk trok Krom & Stijf ten strijde tegen het "Blijf Jong" team uit Maasmechelen. De vorige wedstrijd op een billijk gelijkspel uitgedraaid, na een troosteloze wedstrijd. Het was nu uitkijken of we de Maaslanders eens zouden kunnen verslaan. Draaischijf Hardy was er weer niet bij. Maar de door Jo gestuurde kat echter wel...

Maasmechelen begon furieus aan de match en drukte Millen tegen het eigen doel aan. Vanachter werd er bijwijlen erg slecht uitverdedigd en vooraan konden ze geen bal bijhouden. Dit zorgde ervoor dat BJ Maasmechelen steeds op onze speelhelft kon postvatten. Gelukkig voor KSM bleef het bij steriele druk zonder echte doelkansen voor de thuisspelende ploeg. Na een klein kwartier viel dan ook nog Gert, aka schoonzoon van Stefan, uit met een verrekking. Dit maakte het plaatje compleet, waardoor de fans begonnen te wanhopen. Maar dan toch, net voor af fluiten, een schaarse tegenaanval van Millen. Het  tot dan toe onzichtbare duo Renard- Wuytens kon een een-tweetje opzetten en laatstgenoemde wist zowaar te scoren. Een ietwat geïrriteerde "Blijf Jonger" vond het dan nodig om eerst Eddy B-Post langs achter aan te vallen en vervolgens Marc (Cuv) de hoogte in te schoppen (zonder dat hij in zijn helikopter zat). Een verstandige ref floot af en de thuisspeler mocht gaan douchen van zijn trainer.
In de tweede helft kregen we een gans andere wedstrijd te zien. Het begon plots te regen, bij momenten heel fel zelfs. Zo erg dat Marc niks meer zag en zijn bril moest vervangen door een duikbril. Die regen had een heilzame werking op spitsenduo Renard en Wuytens: ze begonnen zowaar te bewegen op het veld, ja bij momenten kon je zelfs het woord lopen of spurten gebruiken. Resultaat was wel dat Maasmechelen in een mum van tijd 4 doelpunten om de oren kreeg. Het blijkbaar heilige regenwater uit de hemelsluizen maakten Renardo en Wuytens ongrijpbaar en ieder wist er twee tegen de netten te rammen. Ook B-Fast-Post Eddy kon op de counter (net zoals Kenny) scoren. Met een 0-6 op het bord leek de wedstrijd gespeeld. Toch ging keeper Meesen nog wat lakoniek naar een vrije trap, met als gevolg een verdiend doelpunt voor BJ.

Na de wedstrijd gingen enkelen van KSM zich nog tegoed doen aan een overheerlijke maaltijd, verzorgt door de jeugdvoetbal van Millen. De steaks, mosselen en vidé's werden zeker gesmaakt! Zelfs Fredje was aanwezig, dus de pret was gegarandeerd!

 

De ploeg: Meesen, Coenegrachts (‘35 Grauwen), Smeets, Lehane (‘35 Cuvelier) Wuytens, Snellinx, Renard, Vanistendael, Andries, Van Olmen (‘20 America), Meers

Het toogelftal: Tewissen, Hauben, Steegen, Vossen, Marx, Dewallef & Heidi B-Post
 
MVP: Het olijke spitsenduo Renard & Wuytens
 
Beste ref: Marcske Vanderhallen
 
Conclusie: Scoren in de regen, voor Wuytens & Renard een zegen...

 

Veteranen Slagmolen - KSM

08/02/2013​Op vrijdag trokken de Millerse Vets naar de Sluis in Diepenbeek om er de degens te kruisen met Slagmolen Genk. Het was het eerste deel van een drukke tweedaagse, dus waren we meer dan blij met de goede opkomst. De Slagmolenboys hadden ons verzekerd dat de wedstrijd kon doorgaan, maar bij aankomst bleek er toch een mooi wit sneeuwtapijtje over de grasvlakte te liggen. Maar geen nood, beide elftallen zagen het wel zitten. Bartje Hardy telde tot 11 (altijd al een krak in cijfers, en erg bang van wat kou) en trok onmiddellijk naar de gezellige kantine en kwam daar niet meer uit. Lange Wuytens begon voor aanvang ook al te klagen over zijn pijnlijke Lieze (of was het lies?) en wist niet goed wat te kiezen, kantine of voetbalveld..... Gelukkig konden we nog op een externe kracht rekenen: Robin Englicky, de gangmaker van FC Jong Geweld, kwam langs om nog wat laatste afspreken te maken in verband met de Happening en maakte van de gelegenheid gebruik om dan ook maar mee te doen. Goede snelle speler die Robin, slecht één nadeel, ....RSCA supporter!
De wedstrijd dan! Wel Slagmolen had in de aanvangsfase zeker en vast meer balbezit, maar het was Millen dat - via een straffe intikker van een Slagmolen-boy – op voorsprong kwam. Slagmolen was duidelijk niet van slag en kwam opzetten. Millen verdedigde sterk, totdat het noodlot toesloeg. Geheel vrij tikte Koen met zijn rechterbeen zijn linkerenkel aan. En het ondenkbare was een feit: Koen met een zware enkelblessure out. Slagmolen kon profiteren en nog voor rust de besneeuwde bordjes gelijk hangen.
Tien minuten en een warme tas koffie later was er dan de tweede helft. Slagmolen begon weer sterk: veel balbezit. Maar youngster en lightweight Sébas wist al snel KSM weer op voorsprong te brengen. Het duo Sebas – Fré speelde trouwens een beresterke wedstrijd en was constant een dreiging voor de Slagmolen goalie. Een onoplettendheid in de Millerse defensie bracht de Genkies weer verdiend langszij. Gelegenheidsaanwinst Robin schoot er wat later na een mooie actie weer eentje voorbij de doelman, en toen twee minuten later Sebas ook zijn tweede wist te maken leek een overwinning binnen voor de hard werkende Millenaren. Misschien dat wat overmoed (of was het de afwezigheid van meester Renardo?) aan de basis lag van toch nog twee late tegentreffers, waardoor er toch een ietwat ontgoochelende eindscore van 4-4 op het bord hing. Al bij al een fijne wedstrijd, al had het er bij momenten meer weg van een schaatswedstrijd dan van een voetbalmatch! Na afloop kwam good-old Muis nog aandraven met een vijftal XXX-L pizza’s die vlot naar binnen gingen bij de Millerse aanhang. Dank aan de Slagmolen venten voor de fijne sportieve match, en het lekker eten!
 
 
De ploeg: Meesen, Grauwen, Wuytens (‘35 Hermens), Snellinx, Dewalleff (‘20 Englicky), Boosten, Collignon, Vanistendael, Van Olmen, Noelmans, Jodogne
 
Het toogelftal: Theuwissen, Hauben 1 en Hauben 2, Colson, Hardy, Vossen, Deckers,
 
MVP: Robin the guest!
 
Beste ref: ene van hen!
 
Conclusie: Niks zo goed als ene lekkere pizza!

 

KSM - Veteranen KBW Rommershoven           

03/02/2013Afgelopen zondag kwamen de jongens van KWB Rommershoven op bezoek in Millen. Ze namen het op tegen de goed gekende veteranen van KSM. Normaliter verwacht je op zo’n zondagochtend nipt 11 Millerse katerkoppen aan de aftrap, maar niets was minder waar. We waren aanwezig met maar liefst 22 voetballende leden, de ene al wat beter als de andere. En bijna iedereen was zeer goed uitgerust voor dit treffen. Bij de jongens van KWB troffen we een oude bekende aan, namelijk Kris Croughs, een jongen die in het verleden reeds enkele wedstrijden met KSM heeft meegespeeld.
Urbain vond de opwarming welletjes en floot de wedstrijd in gang. Beide ploegen begonnen snedig en dreigden elk een paar keren. Op de eerste de beste snelle counter van Millen, liet Kim zijn onmiskenbaar talent (?) aan de wereld zien. Met veel panache en lef trapte hij de bal tegen de netten. Dit betekende de ondergang van KWB Rommershoven want ze verdronken nu letterlijk in de aanvalsgolven. Nogmaals Kim lobde het leer over de doelman, na een prachtige run van youngster Gert AKA schoonzoon in spe van Stefaan Meesen. Nu dat het 2-0 stond, trapten enkele jongens van KWB letterlijk op hun adem. Met als gevolg een gevelde speler die even een peerflauwte had, of was het nu een appelflauwte? Nadat hij richting kleedkamer gedragen werd, geflankeerd door een nobele onbekende van KWB en onze dokter-doet-het-allemaal Marc Smeets, werd de ambulance gebeld. Hij werd met spoed opgenomen ter observatie van zijn vitale organen. De wedstrijd terug... Kurt Noben liet van zich horen en speelde weer een dijk van een wedstrijd. Hij kon het niet laten om zijn goaltje mee te pikken vooraleer Urbain de wedstrijd tot een rust fluitte.
Tijdens de aftrap van de tweede helft, waren er maar liefst 7 of 8 vervangingen. Ondanks dat er langs de zijlijn géén alcohol genuttigd werd, kan ondergetekende zich niet helemaal herinneren hoeveel wissels er gebeurde. Gedurende 20 minuten bleef het spel beperkt tot op het middenveld. De kansen waren schaars en het leek alsof enkele jongens er geen zin meer in hadden na dat spijtig voorval. Vooral Kristof Renard liet zich kenmerken door laks-, lui- en traagheid. Kortom de “meester” zoals we hem kennen. Hij zonderde zich vakkundig weg in een hoekje en kwam niet in het spel voor. Verbaal liet hij zich wel opvallen, door veel te klagen en door druk gesticulerend naar de zijlijn uit te halen. Kenny Meers vond het welletjes, snoepte de bal van Renard af en besloot met een kurkdroge knal in de benedenhoek van de tweede paal, magnifiek! Ook “champion du monde” Collignon wist nog te scoren na een mooie actie. De mooie wedstrijd ging door en jawel hoor Renardo kreeg nog (dixit himself) “een echt vuistslag” in zijn gezicht. Ons leek het meer een regenboogachtig slap handje. KSM wist de score nog op te voeren via een knal van good-old Josly met een streep in de kruising en een buitenspel doelpunt van......  Kristof Renard. Die het klaarkreeg om minder dan 500 meter te lopen in één speelhelft en toch zijn doelpunt mee te pikken. For the record, het was wel de zevende goal van de dag en naar verluid hadden de jongens van KWB een beetje medelijden met de jong! Als afsluiter zou ik graag alle spelers van KSM en KWB willen bedanken voor de talrijke opkomst. Het was niet enkel plezant op het veld, maar zeker zo plezant langs het veld! Nieuw was dat er nu ook op zondag al eten was voorzien. Daar gaan de vrouwtjes niet blij mee zijn......
Nog dit, de jongen die afgevoerd werd, stelt het goed!Opstelling:

Meesen, Dewallef, Vossen (35’ Renard), Coenegrachts (‘35 Jodogne), Meers (’35 Grauwen), Hardy (‘35 Boosten), Noelmans (35’ Grauwen), Snellinx (’35 Collignon), Van Olmen, (‘35 Smeets), Noben (‘35 Andries), Vanistendael.Most efficient Player: Renard

Beste ref: Urbain!Toogploeg: 

Teun, de Witte, Crashcar Péé, Hauppen Willy, Wuytens, Danny Rutten, Charel, Jantje, William, Rudy, Jordan.

Conclusie:

“Lui op ‘t werk en op ‘t veld, maakt van de meester geen held” A. Einstein 1952

 

KSM Kaartavond @ café Edelweiss

25/01/2013

 

Wegens de aanhoudende vrieskou en de winterse buien, stonden afgelopen zaterdag weer 12 kaarters van de vereniging Krom & Stijf aan de aftrap van de tweede opeenvolgende kaartavond. De winnaars van verleden week, Willy & Rony, konden hun titel niet verlengen. Rony zag het niet meer zitten om samen met Willy in één ploeg te spelen en liet hem gewoon zitten. Maar geen nood, Fredje was ook nog eens van de partij. Hij nam Willy ditmaal onder de arm. Bij de nieuwkomers zaten onder andere Frank Max en papa Theunissen. Geen jonge garde, zowel Wuytens als Noelmans stuurden hun kat. Begrijpelijk na de smadelijke verliezen van de week ervoor. Dat confrater Renard niet kwam opdagen konden we echter nog meer begrijpen: de zware nederlaag op de Playstation 3 van vorige week lag hem immers nog zuur op de maag. Kwatongen beweren dat hij de afgelopen week erg veel geoefend heeft in Brussel en dat hij een revanche wel ziet zitten. De kaartavond dan...

Het kwartet Francis-Bjorn en Willy-Fredje startten furieus. Jantje, Charel, Josly en Luc kwamen niet in het spel voor. Uiteindelijk werd de kaartavond weer een spannende eindstrijd waarbij het duo Francis-Bjorn het met meer geluk dan kunde haalde van Willy-Fredje. Een opvallend gegeven was dat Francis pas bier begon te drinken na de finale wedstrijden. Met andere woorden, hij bracht de ganse avond door enkel terend op Spa bruis. Het was bijna niet te geloven en om eerlijk te zijn ook geen fraai zicht. Wat wel bleek, was dat hij véél aangenamer in de omgang was. Naar het schijnt kon men zelfs discussiëren met hem (waarschijnlijk een 'urban legend' vanaf nu).

Enfin, het was weer een plezante fijne avond, maar we hopen nu toch weer dat we snel een wedstrijd kunnen voetballen.MVP: Frank MaxBeste garcon: Bartje Hardy

Conclusie: Drink vaker Spa bruis, dan ben je best te genieten 

 

KSM Kaartavond @ cafetaria Zeemeeuw 

18/01/2013Het winterweer verstoorde afgelopen weekend onze wekelijkse voetbalpartij. "Elk nadeel heb zijn voordeel" dachten de veteranen van KSM en zo geschiedde. Er werd een heuse kaartavond annex gameavond georganiseerd, voor elk wat wils dus. Aan drie verschillende tafels streden 12 Millerse vets om de titel: Beste kaarter van Millen. Terwijl enkele meters verder, de jeugd hun tanden stuk beten op de Playstation 3. Jongeheer Baue - een toekomstige veteraan - liet zijn FIFA-kunsten aanschouwen op het projectiescherm. En we moeten eerlijk zijn: Baue is niet alleen op het echte veld véél beter dan Renardo, op de PS3 moet de meester zijn meerdere erkennen. Niet te verwonderen dat hij dus als een dovende ster in de Millerse nacht verdween. Kwatongen beweren dat hij zo aangeslagen was dat hij zelfs niet op de zondagse bestuursvergadering durfde te verschijnen.
De kaartavond werd opgefleurd door veel bier, veel kaartplezier en natuurlijk het gezellige ruziemaken en 'stechelen' dat eigen is aan het troeven. De eerste kaartavond van 2013 werd winnend afgesloten door het duo Rony Vossen - Willy Hauben. Met passie en intelligentie versloegen zijn het ongeslagen duo Jantje Vossen - Michel Wouters. Na het aanpassen van de spelregels, wonnen Vossen & Hauben de finale, waarvoor een dikke proficiat!
Volgend weekend is het weer van dattum, de wedstrijd is al afgelast en de tweede kaartavond is een feit. Wil jij erbij zijn, kom dan op vrijdagavond omstreeks 20u naar café de Edelweiss om het op te nemen tegen elkaar! Hoofdprijs: 1 meter bier (als ge die nog op krijgt).
 

MVP: Michel WoutersBeste ref: Willy Hauben 

Conclusie:Als je geen troeven in je handen hebt, mag je niet spelen!!

KSM - Veteranen Welborg           

12/01/2013Reeds om 15.00u begonnen de Veteranen van Millen afgelopen zaterdag al aan hun wedstrijd. De tegenstander was er na de veteranen van Eisden '84 weer eentje van formaat: Welborg.
Konden de Veteranen van Millen na hun goede speelprestatie maar mindere uitslag van vorige week nog een tandje bijsteken? Hieronder leest u het!
Daar kwamen dan ook nog de moeilijke weersomstandigheden bij. Gelukkig werd er door een enthousiast aantal medewerkers voor gezorgd dat de grasmat zich in uitstekende staat bevond. Waarvoor dank! Millen heerste voor rust en speelde met een hoge pressing, vlot circulerend balbezit en een compacte organisatie. De sportieve veteranen van Welborg beten hun tanden stuk op de uitmuntende verdediging en maakten gebruik van hun ultrasnelle pocketspits om counters te lanceren. Het resultaat hiervan was een knappe redding met de voet van ons doelvogeltje.
Toch waren het de veteranen van Millen die op voorsprong kwamen na een prachtige assist van Vossen. Laatstgenoemde bediende Gertje, die er met een technisch hoogstandje 1 - 0 van maakte.
Millen groef zich niet in en bleef aantrekkelijk voetballen. De inzet van Meers en Hardy werd beloond toen Snellinx zijn bewaker achterliet en met een prachtig schot (uiteraard met links) de score voor KSM verdubbelde. 2-0! Met deze stand ging men dan ook ook rusten. Na de rust zagen we na het eerste kwartier een compleet andere wedstrijd. Dewallef werd afgevoerd wegens een bloeding en Hardy wegens een pijnlijk kruis. De veteranen van Welborg kwamen er meer en meer uit en kon via een harde trap de aansluitingstreffer maken. Meesen, verhinderd door de imposante lichamen van zijn verdedigers, zag de bal net te laat aankomen en kon het gevaar niet meer afwenden. 2-1...
Dit doelpunt zorgde voor een beperkte vertrouwenscrisis bij de veteranen die onder de aanvallen van Welborg werden bedolven. Opnieuw dankzij een zeer compacte organisatie werden alle aanvallen van Welborg mooi afgeslagen en kon een goed doorjagende Renard, dankzij een lange bal, de keeper van Welborg omspelen en van buiten het strafschopgebied afwerken. 3 - 1!
Maar ook nu was het nog niet gedaan. Dankzij een bedrijvige Kurt en de rest van de voorhoede werd de verdediging van Welborg opnieuw opgerold. Jammer genoeg werd het laatste doelpunt van de dag onterecht afgekeurd. Dit was echter niet te wijten aan de arbitrage, die opnieuw een puike prestatie neerzette. Een oude vijand verslagen met 3-1!

Nadien werd er gezellig verbroederd in de kantine van De Zeemeeuw. Jantje Vossen, Charel & William hadden dan ook weer voor een fantastische maaltijd gezorgd. Spaghetti op Charelse wijze! Opstelling:

Meesen, Dewallef (35' Cuvelier), Coenegrachts, Vossen, Smeets, Vanistendael, Meers, Hardy (35' Noben), Snellinx (35' schoonzoon van Meesen), Renard, HermensMVP: Good old Marc Smeets

Beste ref: Pontifex Urbanus de Eerste van MillenToogploeg: 

Teveel lieden om op te noemen, waarvoor dank...Conclusie:

Nils blijkt in de spits overbodig te zijn en wordt bovendien niet gemist aan de toog... 

KSM - Eisden '84               &            Nieuwjaarsreceptie 

05/01/2013De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd voorafgegaan door een dal vol met zwoegen en zweten voor de veteranen van KSM. We hadden namelijk een heuse nieuwjaarsreceptie te regelen voor na de match. Vol overgave en met zeer veel inzet werden tafels verschoven, met dozen cava gezeuld, hapjes klaargemaakt,... Om een lang verhaal kort te maken, de kantine van het zwembad De Zeemeeuw werd omgetoverd tot een ware balzaal. Vele dank gaat dan ook uit naar alle helpende handen, vooral omdat zij erin geslaagd zijn om nuchter te blijven gedurende de werkzaamheden. De wedstrijd dan... 

Met enige minuten vertraging blies good-old Urbain de wedstrijd vastberaden op gang. De jongens van Eisden '84 trapten af en de wedstrijd kon beginnen. Het balbezit was voor de thuisploeg, maar de Maaslanders waren het vinnigst met hun snelle flanken. Zeker Marc Smeets zag bij wijlen sterren als zijn directe tegenstander langs hem door liep. Al bij al verdiende KSM op voorsprong te komen na een vrije trap genomen door Nils van op goed 25 meter. Maar de spits van KSM trof de buitenkant van de paal. Zoals verwacht liepen we na knullig balverlies op het middenveld tegen een treffer aan. De aalvlugge spits werd met één wel afgemeten pas alleen voor doelman Stefan gezet, met de openingstreffer tot gevolg. De wedstrijd ging op zijn elan verder met ruim balbezit voor KSM, maar zonder echte kansen. Kim moest altijd scoren toen hij moederziel alleen voor de doelmond van de Eisdense doelwachter stond, maar hij verstomde en trapte de bal naast. De rust was in zicht en de spelers van Millen versierde de ene na de andere corner, zonder gevolg. Urbain deed wat hij moest doen en floot af. Net op het moment dat Kim weer alleen voor doel dreigde te verschijnen. Maar waarschijnlijk wou de scheids hem de schande besparen.  

Na de koffie barstte de wedstrijd helemaal open met snedige kansen voor beide ploegen. Godbetert Koen trapte de bal al na 5 minuten in doel, na goed voorbereidend werk van Kenny en Nils.  Lang konden de Millenaren niet genieten van hun voorsprong, want na een defensieve flater stonden de jongens van Eisden alweer 1-2 voor. Bart vond het welletjes en trapte de bal van op 20 meter met een fantastische lob over de doelman. Iedereen stond er bij en keek er naar. Hij houdt tot op heden vol dat het de bedoeling was, maar wij weten wel beter. Een klokslag later liet de bal de netten weer trillen. Maar aan de andere kant van het terrein. De jongens van de Maaskant waren er weer in geslaagd om een kloofje te slaan na een mindere tussenkomst van Stefanus de doelman. Kenny begon te briesen op het middenveld en spits Nils hield het voor bekeken door een pijnlijke blessure (hij moest nét niet naar het ziekenhuis). Marc C. AKA Ribbeke schoof een rij op en speelde als een jonge bezetene, waardoor Kim na goed samenspel de bal prachtig voorbij de doelman trapte. Urbain kreeg ongelijk, want Kim kon toch wel scoren. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen totdat een Eisdense spits zijn duivels ontbond. In de voorlaatste minuut scoorde deze jongen een goal, waardoor KSM alsnog verloor. 3 - 4 in het voordeel van de Maaslanders. Opstelling:

Meesen, Dewallef, Coenegrachts, America, Smeets ('35 Grauwen), Vanistendael, Meers, Hardy, Snellinx, Renard, WuytensMVP: Kenny Meers (alweer!!)

Beste ref: Urbain (alweer!!)Toogploeg: 

Teveel lieden om op te noemen, waarvoor dank...Conclusie:

Het jaar is alvast goed ingezet, behalve op sportief vlak!

Tijdens het weekend van 23 februari 2013 was het weer zo ver. Millen kreeg enkele buitenlandse ploegen over de vloer om te voetballen. Maar er werd veel meer gedaan dan enkel en alleen voetballen... Donderdagavond al kwamen de Engelsen aan in Limburg en zetten ze Tongeren op stelten. Ze gingen van café naar café en lieten zich echt kennen. Sommigen voelden de naschok ervan op vrijdag, wanneer Luc & Willy Hauben samen met meester Renard hen kennis lieten maken met de deugden van Haspengouw en daarbuiten. Samen bezochten ze het befaamde wijnkasteel in Genoelselderen, waar er een uitgebreide wijnproeverij op hen stond te wachten. Van daaruit trokken de drie begeleiders met de meute Engelsen in hun kielzog richting Maastricht. Omwille van de barre weersomstandigheden gingen ze rechtstreeks de eerste de beste kroeg in. Tot niemands verbazing was het een Ierse Pub waar ze hun onderdak zochten.  Terug aangekomen in Millen, hielden ze een kleine kroegentocht en staken ze  appreciatie voor de plaatselijke café's niet onder stoelen of banken. Na nog een nachtje stappen in Tongeren, brak de tijd aan om kennis te maken met de andere ploegen en hun te confronteren op het groene grasveld. 

Koning winter en de Duitsers lieten zich van hun beste kant zien. Vooreerst begon het te sneeuwen en vroor het oerend hard. De Duitsers daarentegen stuurden hun kat, waardoor het voor de organisatie moeilijk werd om het 4 landentornooi te laten doorgaan. Na het ronselen van verschillende spelers van de drie overige ploegen, kon het tornooi eindelijk beginnen. Hieronder vindt u de uitslagen van de wedstrijden: 

1e ronde

KSM   vs.   Engeland   1 - 0​

Mix team   vs.   Wallonië   0 - 0 (na penalty's 9 - 8)Kleine finale                                                                                                                            MAN VAN HET TORNOOI: 

Engeland   vs.   Wallonië   2 - 2 (na penalty's 5 - 6)                                                               RONY VOSSENGrote finale

KSM   vs.   Mix team   0 - 1​Na de wedstrijden en de ceremonie, waarvoor we de burgemeester willen bedanken voor zijn cadeautjes aan de bezoekende teams, volgde er een heuse winterbbq waar iedereen een goede bodem kon leggen. Er werd gelachen, gebabbeld, gedronken,... kortom, iedereen verbroederde met onze Engelstalige en Franstalige vrienden. Als kers op de taart werd in Millen carnaval gevierd. Onze overzeese bezoekers verkleedden zich als échte gentlemen's en vierden mee op de Millerse Carnavalsnacht!

Een weekend om nooit te vergeten...    

bottom of page